carport byg selv

Carport bygga själv

Lau Christensen
Skrivet den 31. maj 2012 av Lau Christensen

Carport bygg själv: Om du är en gör-det-självare som vill ha en carport för din bil kan svaret vara en av de modeller som du hittar hos Frishop. Det krävs ingen större utbildning som snickare eller snickare för att montera carporten, och det finns flera olika modeller i sortimentet. Men innan du fattar ett förhastat beslut bör du kontrollera med din kommun om det finns några särskilda regler för att bygga en carport i ditt område. Om det krävs ett godkännande måste du få det innan du köper carporten.

Se några av de olika alternativen för att bygga en carport själv nedan:

NamnBildPris

Carport för en person självbyggd 3×6 M, med platt tak

Enkelt carport 3×6 M, med fladt tag 3.995,- /styck

En carport som byggs av dig själv 3×8 m, med platt tak och 6 m² verktygsrum

Enkelt carport 3×8 m, med fladt tag og 6 m² rum 7.495,- /styck

Carport för en person självbyggd 3×6 m, med sadeltak

Enkelt carport 3×6 m, med sadeltag 9.995,- /styck

En carport byggd av dig själv 3×6 m, med sadeltak och verktygsrum på 7,2 m²

Enkelt carport 3×6 m, med sadeltag og 7,2 m² redskabsrum 19.495,- /styck
carport byg selv

Innan du får din självbyggda carport

Det tar inte lång tid att montera en självbyggd carport, även om det är den stora versionen med redskapsbod, men det finns detaljer som du med fördel kan förbereda innan transportören kommer med carporten. Det beror på att carporten måste förankras, och beroende på hur din uppfart är asfalterad kan det kräva lite formning.

Vid mottagandet av carporten

Det finns inget som hindrar dig från att börja montera carporten så snart den anländer, men om du har tid rekommenderas att du packar upp den och låter träet luftas ut i några dagar innan du monterar den. Träet är levande och bör få en chans att vänja sig vid fuktigheten. Carporten kan monteras på egen hand, men om allt annat är lika är det lättare om du har en hjälpande hand. Den levereras med en detaljerad handbok på danska, och i paketet finns allt du behöver för att montera din egen carport. Det enda du behöver köpa vid sidan om är en ränna, om du skulle behöva en sådan.

Underhåll

En carport kräver inte mycket underhåll, inte minst eftersom det är relativt få material som behövs. Men om du vill att din carport/garage ska vara fräsch och fin i många år rekommenderas en ytbehandling för att skydda den mot vind och fukt. Särskilt om du köper en modell med redskapsbod kan du med fördel behandla den mot svampproblem.

Försäkring

Normalt sett täcker en normal husförsäkring även carporten, men om du vill vara helt säker bör du kontakta ditt försäkringsbolag och höra vad de säger. Det kan finnas särskilda omständigheter som gör att de endast kommer att brandförsäkra den.

Garageportöppnare

Nu när du har fått en fin carport är det värt att överväga att installera en garageportöppnare också, eftersom det gör hela upplevelsen mycket bättre.

Kom-ihåg-lista