Bästa Excenterslip: Test av 8 slipmaskinerna

En excentrisk slipmaskin kan användas för praktiskt taget alla slipningsuppgifter och är därför väl lämpad för den som vill göra jobbet själv. Du kan slipa på många olika material och ytor, och den runda slipskivan säkerställer att maskinen inte lämnar några sliprester. Här har vi sammanställt ett urval av de slipmaskiner som vi tycker är några av de bästa på marknaden just nu. Läs vidare och hitta din slipmaskin i dag!

Med en excenterslipmaskin kan du enkelt slipa bänkskivor i trä, fönsterbrädor, trädgårdsmöbler, dörrar, fönsterkarmar med mera. Den excentriska slipmaskinen är också utmärkt för slipning av plast och metall, t.ex. trädgårdsluckor, bilar och andra hårda ytor.

En svängmaskin är en mångsidig maskin som kan göra mer än att bara slipa. Den kan också användas för polering, till exempel på målade ytor. Som till exempel din bil.

5 tips för att välja rätt slipmaskin med slumpmässig bana

När det gäller att välja den bästa slipmaskinen finns det flera saker att tänka på. Du måste bland annat vara uppmärksam på dessa specifikationer och funktioner:

  • Effekt – Hög effekt är bättre för större och mer krävande slipjobb
  • Skivstorlek – Maskiner med en stor slipskiva är bäst för stora ytor
  • Vikt – Vikten kan vara viktig om du till exempel slipar över huvudhöjd
  • Dammpåse – Dammpåsen samlar upp mycket av slipdammet så att det inte sprids
  • Batteri / ström – Välj mellan en batteridriven eller en 230 V-modell

Detta är de viktigaste parametrarna som du bör tänka på när du väljer en excentrisk slipmaskin. Och med de många alternativen finns det goda skäl att skaffa en slipmaskin. Den kan nämligen användas till mycket mer i vardagen än vad du kanske kan föreställa dig just nu

Läs beskrivningen av varje modell nedan och köp den som passar dig och dina arbetsuppgifter bäst.

Test av slipmaskin med slumpmässig bana

Det finns många olika typer av slipmaskiner, från små hobbymaskiner till mer robusta och professionella maskiner. I den här presentationen har vi fokuserat på 8 olika modeller från Black & Decker, Einhell, Metabo, Bosch, Makita och Dewalt.

Slipmaskiner finns i alla prisklasser, och här har vi valt att visa dig de billigaste först.

Black & Decker BEW210 slipmaskin med slumpmässig bana

Bästa värde
Bästa Excenterslip: Test av 8 slipmaskinerna - Black Decker Excentersliber BEW210 test

Specifikationer

Driftseffekt: 230
Wrpm obelastat : 0-13 000 rpm.
Slipområde: 2 mmSlipkopp
: Ø125 mmVikt
: 1,38 kg

Här får du en liten och praktisk excenterslipmaskin för 230 V-strömanslutning som klarar de vanligaste slipuppgifterna i hemmet.

Slipskivan har en diameter på 125 mm och sandpappret fästs enkelt på skivans kardborreband. Den lilla slipskivan är särskilt lämplig för slipning av mindre föremål, där den lätt kommer in i alla hörn och runt alla böjda ytor.

Använd Black & Decker BEW210 för att ta bort gammal färg och lack, för att slipa spacklade ytor som ska förberedas för målning och mycket mer.

Einhell Excenter Sander TE-RS 40 E

Bästa Excenterslip: Test av 8 slipmaskinerna - Einhell TE RS 40 E excentersliber test

Specifikationer

Driftseffekt: 400
Wrpm obelastat: 12 000 -24 000 rpm.
Slipområde: 2,5 mmSlipkopp
: Ø125 mmVikt
: 1,9 kg

Den här elektriska excentriska slipmaskinen från Einhell har en kraftfull 400 W-motor som ger gott om kraft för alla vanliga sliparbeten runt huset och i trädgården.

Slipmaskinen har ett extra grepp, så att du kan hålla i den med båda händerna, vilket gör det lättare att kontrollera maskinen och uppnå ett snyggare resultat och en bättre arbetsställning.

Du kan justera maskinens hastighet för att anpassa den till slipuppgiften. Om du verkligen behöver slipa till en fin finish är hög hastighet effektiv, medan lägre hastighet är att föredra för mer försiktig slipning.

Metabo Excenter slipmaskin FSX 200 Intec

Bästa Excenterslip: Test av 8 slipmaskinerna - Metabo FSX 200 intec

Specifikationer

Driftseffekt: 240
WOrpm obelastat: 11 000 rpm
Sliprörelse: 2,7 mmSlipkopp
: Ø125 mmVikt
: 1,3 kg

Metabo är känt för att tillhandahålla högkvalitativa verktyg, och här har du möjlighet att förvärva en fin och praktisk slipmaskin till ett riktigt bra pris.

Verktyget ska alltid anpassas till uppgiften, och större är inte alltid bättre. Den lilla Metabo slipmaskinen måste anslutas till en strömförsörjning. Den väger endast 1,3 kg och kan därför lätt användas med en hand. FSX 200 är därför perfekt för små sliparbeten på fönster, trädgårdsmöbler och liknande, där de stora excenterslipmaskinerna inte är lämpliga.

Sliprondellen har en diameter på 125 mm och dammet från skivan sugs effektivt in i maskinens dammkassett.

Bosch excentrisk slipmaskin PEX 300 AE

Bästa Excenterslip: Test av 8 slipmaskinerna - Bosch PEX 300 AE Excentersliber test

Specifikationer

Driftseffekt: 270
Wrpm obelastat: 4 000 – 24 000 rpm.
Slipverkan: 2,5 mmSlipkopp
: Ø125 mmVikt
: 1,5 kg

Bosch PEX 300 AE är en högkvalitativ, eldriven excenterslipmaskin med ett pris i mitten av sortimentet som uppfyller kraven även för den mest kvalitetsmedvetna gör-det-självaren.

Maskinen är lätt och väger endast 1,5 kg. Den låga vikten gör det lätt att arbeta med slipningen under lång tid och på olika höjder utan att trötta ut armarna. Den excentriska slipmaskinen kan användas med både en och två händer, vilket underlättar arbetet och ökar precisionen.

Slipskivan är 125 mm stor och hastigheten kan justeras för att passa jobbet.

Makita DBO180Z Solo slipmaskin med slumpmässig böjning

Bästa sladdlösa
Bästa Excenterslip: Test av 8 slipmaskinerna - Makita DB0180Z Excentersliber test

Specifikationer

Batteri: 18
RPM obelastat: 7 000 – 11 000 rpm.
Slipområde: 2,8 mmSlipskopp
: Ø125 mmVikt
: 1,7 kg

Med Makita Solo får du möjlighet att arbeta trådlöst. Excenterslipmaskinen är batteridriven, vilket ger dig större rörelsefrihet när du arbetar med slipmaskinen (observera att batteriet inte ingår).

Den här excentriska slipmaskinen från Makita är för dig som vill ha en superkompakt och mycket praktisk slipmaskin som kan användas var som helst, utan att du behöver ta hänsyn till eluttag.

Du kan reglera maskinens hastighet i 3 steg och det inbyggda överbelastningsskyddet garanterar en längre livslängd för maskinen.

Dewalt DCW210N Solo

Bästa Excenterslip: Test av 8 slipmaskinerna - DeWALT DCW21ON XJ

Specifikationer

Batteri: 18
V Varvtal utan belastning: 8 000 – 12 000 varv per minut.
Slipområde: 2,6 mmSlipkopp
: Ø125 mmVikt
: 1,0 kg

Dewalt DCW210N Solo är en annan liten sladdlös slipmaskin med sladdlös excenterslipning som klarar de flesta slipprojekt. Den excentriska slipmaskinen ligger bra i handen och ger god kontroll över slipningen.

Inget batteri ingår i maskinen, men du kan använda Dewalt 18 V-batterier från andra verktyg. Det kraftfulla batteriet ger tillräckligt med kraft för långvarig användning, och utan sladd kan maskinen användas överallt. DCW210N har en låg vibrationsnivå och i kombination med en låg vikt är slipmaskinen både bekväm och lätt att arbeta med.

Makita BO6030J

Bästa Excenterslip: Test av 8 slipmaskinerna - Makita BO6030J excentersliber test

Specifikationer

Driftseffekt: 310
WOrpm obelastat: 10 000 rpm
Slipskiva: Ø150 mmVikt
: 2.4 kg

Vi har inkluderat en annan Makita-modell i testet. Den här gången är det en sladdansluten version. Det är en något kraftfullare excenterslipmaskin med en slipskiva med en diameter på 150 mm. Den stora skivan gör den här modellen särskilt lämplig för slipning av större ytor.

Motoreffekten är hela 310 W, men en bra lösning med två handtag gör att du bättre kan hantera den kraftfulla maskinen vid större slipjobb.

Som en särskild funktion har den här modellen en pappersdammpåse. Det innebär att du inte behöver lägga tid på att tömma påsen när den är full. Det är bara att slänga den och sätta en ny påse på maskinen.

Bosch GEX 125-150 AVE Professional

Bästa high-end
Bästa Excenterslip: Test av 8 slipmaskinerna - Bosch GEX 125 150 Excentersliber test

Specifikationer

Driftseffekt: 400
WOrpm obelastat: 11 000 – 24 000 rpm.
Sliprörelse: 4,0 mmSlipnål
: Ø150 mmVikt
: 2,4 kg

Den sista slipmaskinen i testet kommer från Bosch och riktar sig främst till gör-det-självare med stora slipbehov och professionella hantverkare.

Med den här excentriska slipmaskinen med sladd kan du ta dig an alla slipuppgifter och slipmaskinen kan användas för både 125 mm och 150 mm slipskivor. Detta gör det möjligt att hantera slipning av både små och stora arbetsstycken med en och samma maskin.

Bosch excenterslipmaskin har ett unikt vibrationsdämpningssystem. Dämpningen gör maskinen mycket bekväm att arbeta med och du kan slipa under längre perioder utan att få trötta armar.

Vilken slipmaskin ska du välja?

Nu vet du lite mer om vad du ska tänka på när du köper en svängmaskin. De kvarnar som nämns representerar ett brett urval av de bästa maskinerna som finns på marknaden.

Alla de excenterslipmaskiner som visas är av hög kvalitet, så det är dina egna krav på sliparens storlek och effekt som bör avgöra ditt val. En viktig detalj är om du ska välja sladdansluten eller batteridriven.

Bläddra uppåt på sidan och kontrollera priserna igen. Du kan klicka dig direkt vidare till webbutiken med det bästa priset och köpa direkt.