Paviljong för trädgården

Med ett lusthus kan du skapa en mysig plats mitt i trädgården. Ett lusthus skyddar dig från vinden, så att du kan njuta av naturen utan att behöva oroa dig för årstidernas växlingar. Lusthuset kan användas för grillning, arbete och avkoppling… Ja, den kan användas till nästan vad som helst.

Paviljong för trädgården – DIY guide

Många tror felaktigt att ett lusthus är ett stort och dyrt projekt, men det behöver det inte vara. Det kan faktiskt göras relativt billigt om du köper rätt material och är beredd att anstränga dig lite. I så fall är det faktiskt möjligt att bygga en paviljong utan alltför stora kostnader. Nedan följer några tips och tricks om hur detta kan göras.

Plus-Have-Pavillon-med-tagdug-ej-hvidmalet-trykimp.-gran-fyr

Den här trädgårdspaviljongen har ett praktiskt tak och är tillverkad av gran och furu

Den mäter 3,87 m x 3,87 m x 2,84 m

Här får du en byggsats levererad, där du fortfarande måste göra en del av gör-det-själv-arbetet själv, men du är på förhand säker på att du har alla de olika material som krävs för att få ett perfekt resultat

Hur man bygger ett billigt lusthus i trä

Nedan har vi sammanställt en guide för dig som är modig nog att ta steget och bygga ett lusthus utan professionell hjälp. I det här exemplet har vi utgått från ett lusthus på 4×4 m2.

Det första du behöver göra är att sätta upp stolparna. De kan vara hur stora som helst, men vi rekommenderar att du använder stolpar som är minst 6×6 cm. Markera en fyrkant på 4×4 m2 på marken där paviljongen ska stå och gräv ett hål för stolparna i marken. Vi rekommenderar att du gjuter stolparna på plats, men om du har ett annat sätt går det också bra.

4×4 m paviljong – lätt och lätthanterlig

Pavillon til haven - byg selv havepavilloner i træ

Stolparna ska vara 2,10 meter höga efter att de har placerats i marken. När de väl är ordentligt på plats bygger du en fyrkant på 4×4 m2 av plankor/skenor – dessa kommer att användas för att hålla takkonstruktionen på plats. Detta görs genom att klippa ändarna i en 80 graders vinkel och sedan foga ihop dem. Dessa placeras ovanpå stolparna.

Det enklaste alternativet när du installerar ett tak är att välja ett platt plasttak – kom dock ihåg att det måste ha en liten lutning så att vatten och vätskor kan rinna ner utan problem.

Du kan alltid försöka ändra måtten så att paviljongen passar dig. Andra förslag kan vara 3x4m, 3x3m eller 2x6m, men det är helt upp till dig – det är bara din fantasi som sätter gränser.

Du kan antingen bygga den själv eller prova en monteringssats

Du kan hitta material för att bygga din paviljong i de flesta byggvaruhus runt om i landet. Eller så kan du gå in på nätet – då levereras allting hem till dig och du slipper en massa krångel.

Om du inte vågar bygga din paviljong från början till slut kan du investera i en “gör-det-själv-kit” från till exempel Frishop. Om du inte är en född hantverkare kommer de garanterat att se bättre ut eftersom de är utformade i förväg – och de är inte särskilt dyra, så det finns fortfarande pengar att spara. Om du väljer att köpa online levereras ditt nya lusthus inom 2-5 arbetsdagar.

Oavsett vilket alternativ du väljer önskar vi dig lycka till med byggandet härifrån!

Skriv en kommentar