Test av cylindergräsklippare – De 8 bästa handgräsklippare

Behöver du en ny cylindergräsklippare för att klippa gräset? Nedan kan du läsa mer om 8 av de cylindergräsklippare som vi anser vara de bästa på marknaden idag. En cylindergräsklippare klipper gräset i stället för att klippa över det som en roterande gräsklippare gör. Den här klipptekniken ger gräsmattan en mycket fin finish utan tråkiga bruna toppar på de enskilda grässtråna.

Genom att klippa gräset med en cylindergräsklippare är det lätt att ge gräsmattan ett snyggt utseende och den kommer alltid att se extra grön och frodig ut. Så om du har en mindre gräsmatta är cylindergräsklipparen det självklara valet. Ekonomiskt sett är cylindergräsklippare också att föredra. Den är billig att köpa och du behöver inte tanka den med bensin eller el.

Här är 3 tips som gör det enkelt att välja rätt cylindergräsklippare

När du letar efter rätt handhållen trimmer finns det några parametrar att ta hänsyn till. Du bör till exempel tänka på:

  • Klippbredd – Välj klippbredd enligt gräsmattans storlek
  • Samlare – Undvik att lämna gräs på gräsmattan efter klippning
  • Höjdjustering – Anger de olika höjder som gräset kan klippas på

Test av cylindergräsklippare

Cylindergräsklippare är perfekta för mindre gräsmattor och ger en miljövänlig och mycket ekonomisk gräsklippning. Cylindergräsklipparen är tyst, mycket hållbar och ger gratis motion under hela sommaren.

För det andra är en cylindergräsklippare billig att köpa och kräver praktiskt taget inget underhåll. Torkat gräs kan enkelt tvättas bort med en vattenslang, och med lite olja till de rörliga delarna är cylindergräsklipparen redo för nästa säsong.

Här kan du läsa om några av de cylindergräsklippare som vi tycker är de bästa köpen just nu.

AL-KO Comfort 38-5

AL-KO Comfort 38-5 cylinderklipper test håndskubber

Specifikationer

Klippbredd: 38 cm
Klipphöjd: 15-35 mm
Vikt: 7 kg
Bladcylinder: 128 mm – 5 blad
Självslipande blad
Samlare: ska köpas separat

AL-KO Comfort 38-5 är en prisvärd cylindergräsklippare med en klippbredd på 38 cm. Den lilla handskruven är perfekt för den mindre gräsmattan i radhus eller koloniträdgårdar.

Cylindergräsklipparen har 5 självslipande blad som klipper gräset med ett perfekt rent snitt, vilket förhindrar att gräset vissnar i toppen. Klipphöjden kan justeras till fyra olika höjder, så att du kan klippa gräset beroende på säsong.

AL-KO Comfort 38-5 har ett ergonomiskt handtag som gör den lätt att skjuta och bekväm att arbeta med.

Einhell GC-HM 40

Einhell GC-HM 40 cylinderklipper test håndplæneklipper

Specifikationer

Klippbredd: 40 cm
Klipphöjd: 15-35 mm
Vikt: 7,2 kg
Bladcylinder: 128 mm – 5 blad
Samlare: Ja

Här är en annan gräsklippare som är perfekt för små gräsmattor. Klippbredden är 40 cm och du kan justera klipphöjden i 4 olika lägen från 15 till 35 mm.

Einhell GC-HM 40 har en praktisk 27-liters uppsamlare. När uppsamlaren är monterad på cylindergräsklipparen samlar den upp allt gräsklipp, så att gräsmattan blir snygg och fri från fula gräsmattor.

Gräsklipparen har bra och solida hjul som rullar lätt över gräsmattan utan att lämna fula spår.

Bosch AHM 30

Bästa värde
Bosch AHM 30 håndskubber cylinderklipper

Specifikationer

Klippbredd: 30 cm
Klipphöjd: 12-40 mm
Vikt: 6,4 kg
Klippcylinder: 4 blad
Samlare: Ska köpas separat

Den här Bosch-handskjutaren har en klippbredd på bara 30 cm och kan justeras steglöst för att klippa gräs mellan 12 och 40 mm – utan att du behöver några verktyg.

Cylindergräsklipparen har 5 blad i härdat stål som ger en mycket fin klippning av gräset. Klippcylindern är upphängd i en smart kullagerupphängning, vilket bidrar till god hållbarhet och lång livslängd.

Bosch handskjutare är en cylindergräsklippare av högsta kvalitet. Om du behöver en liten och behändig handskjutare är Bosch AMH 30 ett bra val.

Gardena Classic 400

Gardena Classic 400 cylinderklipper håndskubber test

Specifikationer

Klippbredd: 40 cm
Klipphöjd: 12-42 mm
Vikt: 8,9 kg
Samlare: Ska köpas separat

Gardene Classic 400 har en klippbredd på 40 cm och är lämplig för gräsmattor på upp till 200m2. Klipphöjden kan justeras från 12 – 42 mm, vilket ger en exakt klippning av gräset.

Gardenas cylindergräsklippare använder en speciell beröringsfri klippteknik som gör gräsklippningen mycket tyst. Den nästan tysta skärningen stör varken grannar eller sovande tonåringar i huset.

När du har klippt färdigt kan handtaget enkelt fällas ihop så att cylindergräsklipparen är lätt att förvara.

Wolf-Garten TT 300 S

Bäst för mindre trädgårdar
Wolf-garten TT 300 S cylinderklipper håndplæneklipper test

Specifikationer

Klippbredd: 30 cm
Klipphöjd: 13-38 mm
Vikt: 7 kg
Klippcylinder: 4 blad
Samlare: Ska köpas separat

Wolf-Garten har ett stort utbud av trädgårdsredskap, inklusive cylindergräsklipparen TT 300 S. Klippbredden på 30 cm gör den här gräsklipparen lämplig för gräsmattor på upp till 100m2.

Den här cylindergräsklipparen väger bara 7 kg och är mycket lätt att skjuta runt på gräsmattan. Den låga vikten i kombination med ett hopfällbart handtag gör det lätt att hitta plats för gräsklipparen i redskapsboden.

Wolf-Garten TT 300 S är en bra och robust cylindergräsklippare som kommer att klippa gräset i många år framöver.

AL-KO Gudenaa GU 400

AL-KO Gudenaa GU 400 cylinderklipper

Specifikationer

Klippbredd: 40 cm
Klipphöjd: 19-38 mm
Vikt: 14 kg
Klippcylinder: 5 blad
Samlare: Ska köpas separat

AL-KO Gudenaa GU 400 är en mycket kraftfull och robust cylindergräsklippare. Den här gräsklipparen är utformad för dem som har en lite större gräsmatta, och Gudenaa GU 400 klarar lätt lite större gräsmattor.

Cylindergräsklipparen har självslipande stålblad som inte behöver slipas och en klippbredd på 40 cm. De vassa bladen klipper gräset mycket bra, så att gräsmattan blir fin och grön.

Alko-gräsklipparen är skonsam mot gräsmattan och du kan köpa en gräsuppsamlare om du vill vara extra snäll mot din gräsmatta.

Klippo Free

Bäst för stora trädgårdar
klippo free cylinderklipper

Specifikationer

Klippbredd: 40 cm
Klipphöjd: 12-38 mm
Vikt: 9,1 kg
Klippcylinder: 5 blad
Samlare: Ska köpas separat

Klippo Free är extremt lätt att arbeta med och den speciella touch-free cylindern gör klipparen extra lätt att skjuta.

Du kan justera klipphöjden från 12 till 38 mm, vilket ger dig möjlighet att välja rätt höjd på gräset. Om du inte vill att det klippta gräset ska vissna på gräsmattan finns det möjlighet att montera en gräsuppsamlare.

Klippo Free är bra för medelstora och stora gräsmattor. Den är stabil och bekväm att arbeta med, även när du använder den under långa perioder.

Vilken cylindergräsklippare ska du välja?

När du har läst de enskilda testerna ovan bör du vara redo att välja den cylindergräsklippare som passar bäst för din gräsmatta. När du köper en cylindergräsklippare är storleken på gräsmattan en av de viktigaste parametrarna. För stora gräsmattor är det bäst att välja en gräsklippare med stor klippbredd så att du kan bli klar snabbare.

Relaterad artikel: elektrisk hyvel test

Köpguide för cylindergräsklippare

En cylindergräsklippare är perfekt för dem som inte behöver en stor och bullrig motorgräsklippare eller som inte vill bära runt på en elektrisk gräsklippare med sladd. Den stora fördelen med en cylindergräsklippare är att den inte behöver någon annan energi än den som du tillför.

Detta gör den här typen av gräsklippare till det grönaste alternativet, och du kan klippa gräset med gott samvete utan att släppa utkoldioxid eller andra skadliga ämnen.

Klippbredden är viktig

Ju större gräsmattan är, desto bredare klippbredd bör du välja. Klippbredden är det antal cm som klippcylindern är bred. Om du väljer en bredare cylinder behöver du gå fram och tillbaka över gräsmattan färre gånger innan du klipper färdigt gräset.

Bli av med löst gräs på gräsmattan

Du känner säkert till problemet med gräsklipp som fastnar under dina skor och släpas in i huset. Du kan minimera det här problemet avsevärt genom att välja en cylindergräsklippare med en uppsamlare. När uppsamlaren är full kan du enkelt tömma den i komposthögen innan du fortsätter arbetet.

Se även: 10 smarta kompostkvarnar & guide för DIY-kompostbehållare

Bläddra uppåt på sidan och kontrollera priset på den cylindergräsklippare som passar bäst för dina behov och krav.