Ogräsbrännare » De 8 bästa ogräsbrännarna

Om du letar efter ett effektivt och miljövänligt sätt att ta bort ogräs är ogräsbrännaren ett mycket effektivt vapen i kampen. Ogräsbrännaren är billig att köpa och enkel att använda och kan ta bort även det största ogräset från rabatter och mellan stenar på uteplatser och uppfart.

Ogräsbekämpning kan vara både besvärligt och tidskrävande. Men med en ogräsbrännare slipper du det tråkiga arbetet med att hugga och du behöver inte använda bekämpningsmedel i processen. Värmen från brännaren får ogräset att gå ut, och kort efter behandlingen har ogräset vissnat och försvunnit. Om du är osäker på om en ogräsbrännare är något för dig kan du läsa vidare och ta del av vår granskning av 8 olika ogräsbrännare.

Här är de 8 gräsbrännare som vi tycker är bäst just nu

När det gäller att välja en gräsbrännare finns det många olika produkter att välja mellan. Den största skillnaden mellan modellerna är drivmedlet. De traditionella ogräsbrännarna drivs av gas på flaska, medan de modernare brännarna drivs av 230 V-el.

Båda modellerna har sina fördelar, som vi kommer att försöka lyfta fram i vår granskning av 8 olika ogräsbrännare nedan.

Grouw Stick

Ogräsbrännare » De 8 bästa ogräsbrännarna - Gasukrutsbraender 1

Grouw Stok tillhör den traditionella typen av ogräsbrännare. Brännaren är formad som en pinne, därav namnet, och är enkel och lätt att använda. Det är bara att vrida upp gasen och tända lågan med den inbyggda automatiska tändningen.

Denna typ av brännare drivs med gas från universella gasflaskor. Burkarna finns i flera olika storlekar, men den vanligaste typen rymmer 600 ml gas. Gasbehållaren har en standard 10 mm gänga och kan enkelt skruvas fast på brännaren utan verktyg.

SAM Partners Ogräsbrännare 2000 W

Ogräsbrännare » De 8 bästa ogräsbrännarna - SAM Partners Weed Burner 2000W

Den här ogräsbrännaren drivs av 230 V el och har därför ingen öppen låga, vilket du känner till från gasbrännare. Den här typen av ogräsbrännare fungerar som en elektrisk värmefläkt som med sina 2000 watt bränner även de starkaste ogräsplantorna.

Fördelen med en elektrisk ogräsbrännare är att du aldrig får slut på bränsle. Vissa kanske säger att det är en nackdel att släpa runt på en sladd, men i ett genomsnittligt familjehem blir det sällan ett problem.

Grouw ogräsbrännare 3-i-1

Ogräsbrännare » De 8 bästa ogräsbrännarna - Grouw ukrudtsbekaemper 2000 W 3 in 1

Om du vill minska antalet trädgårdsredskap och ha en praktisk ogräsbrännare med flera funktioner är Grouw 3-i-1 något för dig. Du får en värmepistol, gräsbrännare och grilltändare i ett.

Grouw 3-i-1 har 5 olika munstycken, vilket gör elbrännaren extremt flexibel. Temperaturen kan ställas in i 3 nivåer, med en maximal temperatur på 650 °C, vilket är tillräckligt för att tända grillkol på ett bra och miljövänligt sätt.

PowerPlus POWXG6611

Ogräsbrännare » De 8 bästa ogräsbrännarna - PowerPlus Ukrudtsbraender

Här är en annan kraftfull elektrisk ogräsbrännare med en effekt på upp till 2000 W. Rikta bara brännaren mot ogräset i 4-5 sekunder innan den kraftiga värmen bryter ner växten och får den att vissna bort.

Om du vill använda brännaren för att tända grillen eller ta bort färg kan du ta bort handtaget för att skapa en liten och praktisk brännare som lätt kan användas för andra ändamål. När brännaren behöver svalna efter användning kan du ta ut ett praktiskt stöd och låta brännaren svalna på ett säkert sätt.

Hortus 211-320

Ogräsbrännare » De 8 bästa ogräsbrännarna - Hortus elektrisk ukrudtsbraender

Nästa brännare är också elektrisk och därför helt ofarlig för miljön. Med en vikt på endast 1,1 kg är Hortus 211-320 lätt att hantera för alla. Handtaget är ergonomiskt format och är utformat så att du enkelt kan byta grepp om arbetet kräver en annan handställning.

Du kan justera temperaturen mellan 50°-600° C, vilket gör att brännaren även kan användas som en vanlig värmepistol. Ett särskilt munstycke ingår för snabb tändning av träkol.

Gloria Thermoflamm Bio Professional Plus

Ogräsbrännare » De 8 bästa ogräsbrännarna - Gloria Thermoflamm

Nästa gräsbrännare heter Gloria Thermoflamm Bio Professional, och som namnet antyder är vi på väg in i en brännare som också vänder sig till det professionella segmentet. Det speciella brännmunstycket gör det möjligt att nå en temperatur på 1 000° C.

Brännaren har en 5 meter lång slang som är utformad för anslutning till en extern butan/propan-trycksgasflaska (kräver tryckreduceringsventil). Den långa slangen ger en stor aktionsradie, vilket gör brännaren idealisk för användning på stora terrasser, i uppfarter osv.

Grouw gasbrännare för kryddor med vagn

Ogräsbrännare » De 8 bästa ogräsbrännarna - Gasukrudtsbraender med trolley

Om du måste ta bort ogräs från stora områden måste du kunna transportera brännaren lätt och arbeta länge utan att behöva avbryta arbetet för att byta gasflaska. Det är precis vad denna Grouw med vagn erbjuder.

Vagnen är tillräckligt stark för att bära en 10 kg lätt gasflaska, och de stora gummihjulen gör den lätt att dra runt överallt. Brännaren har en 2 meter lång gasslang och automatisk tändning av gasen.

Hozelock Green Power XL

Ogräsbrännare » De 8 bästa ogräsbrännarna - Hozelock Green Power XL

Den sista ogräsbrännaren som vi har valt att ta med i recensionen är en annan elektrisk modell. Hozelock Green Power XL är tillverkad med speciella keramiska värmeelement som garanterar bästa kvalitet och lång hållbarhet.

Brännaren är utrustad med en extra bred värmesköld som fördelar värmen optimalt, vilket gör Hozelock-brännaren upp till fem gånger snabbare att använda än andra ogräsbrännare.

Hur använder man en ogräsbrännare?

En ogräsbrännare är mycket effektiv och mycket lätt att använda. Många tror felaktigt att ogräsbrännaren ska användas för att bränna bort ogräs, men det är inte rätt sätt att använda den.

Det bästa och snabbaste sättet att döda ogräs är att kortvarigt värma upp växten. Uppvärmningen förstör växtens celler och gör att ogräset vissnar på några dagar. När ogräset har vissnat blir det torrt och du kan sopa bort det med en styv kvast.

Om du bränner bort bladen riskerar du att växtens rot överlever och börjar gro nya blad omedelbart efter bränningen.

Gas ukrudstbrænder

Hur ofta ska du bränna ogräs?

En nackdel med ogräsbrännaren är att den bara dödar det ogräs du bränner. Om du använder gift kan du ha tur om du träffar ogräs som precis har kommit upp och som du kanske missar med brännaren.

Fördelen med ogräsbrännaren är förstås den stora miljöfördelen med att undvika bekämpningsmedel. Det innebär bara att du måste bränna ogräs lite oftare, men i gengäld har du gott samvete och kontrollen är inte skadlig för människor eller djur.

Exakt hur ofta du ska bränna ogräs beror på parametrar som nederbörd, temperatur osv. Som tur är går det snabbt och enkelt att använda brännarna, och även en stor terrass kan brännas på bara några minuter.

Guide: Hur man lägger kakel

Köpguide för ogräsbrännare

Nu vet du en hel del om hur man använder ogräsbrännare och för- och nackdelar med olika typer och modeller. Några av de saker som du måste vara särskilt uppmärksam på när du väljer en brännare är följande:

Gas eller el?

Det är lite av en smaksak vilken du föredrar. Gas är lätt att använda var som helst, och du behöver inte vara beroende av att det finns ett eluttag i närheten.

Elektricitet är billigare att använda, men kräver i gengäld att du har en lång förlängningssladd. En fördel med elektriska brännare är att de också kan användas som en vanlig värmepistol för att ta bort färg osv.

Välj en brännare på vagn för stora områden

Om du behöver ta bort ogräs från stora områden är en gasbrännare med en stor behållare och vagn det mest praktiska alternativet.

Du behöver inte släpa runt på en lång sladd och du kan enkelt flytta runt i området när cylindern är på hjul. De stora flaskorna räcker långt och du kommer att behöva byta gasflaska under lång tid.

Se även: dölja värmepumpen med ett värmepumpskydd

Beställ din gräsbrännare online

Beställ din ogräsbrännare online och börja med miljövänlig ogräsbekämpning på bara några dagar. Innan du fattar ditt slutgiltiga beslut kan du bläddra uppåt på sidan och titta på de olika modellerna igen.

Ovan kan du se priserna för varje modell och du kan beställa online direkt från återförsäljaren av produkten.

Läs också: de bästa ogräsdukarna för örter och blomsterträdgårdar