Topp 10 polermaskiner – Hitta den bästa polermaskinen här

En polermaskin är perfekt för att polera målade ytor när du vill att din bil eller båt ska se så bra och glänsande ut som möjligt. Polering avlägsnar smuts och orenheter från lacken och hjälper till att skydda ytan mot rost. Samtidigt tar poleringen bort små och fina repor som gör att lacken ser sliten och tråkig ut. Läs vidare för att hitta den polermaskin som bäst passar dina behov!

Du känner säkert till känslan av att köra en bil som just har tvättats och polerats. En fin bil ger en trevligare körupplevelse och det är ett nöje att visa upp bilen för vänner och familj. Nu kan du själv polera din bil till en professionell finish, och med en polermaskin går det snabbt och enkelt.

Polermaskin för bil och båt

När du ska polera din bil, motorcykel eller båt gör en polermaskin jobbet mycket enklare. Du slipper det hårda arbetet med en polerduk, och det färdiga resultatet blir jämnare och mycket snyggare.

En polermaskin kan avlägsna de små avlagringar och flyghår som fastnar på färgen med tiden. Det ger inte bara en mycket slät och jämn yta, utan skyddar också lacken från skadlig rost.

Se också: hur man tar bort rost

Vilken typ av polermaskin ska du välja?

Det finns polermaskiner för alla typer av poleringsarbeten. Om du bara behöver polera din bil 1-2 gånger om året kan du lätt klara dig med en mindre hobbymodell.

Om du till exempel behöver polera din båt eller andra större föremål kan du välja en kraftfullare maskin. Större polermaskiner har kraftfullare motorer som polerar snabbt och inte tappar varvtal om du trycker på lite för hårt.

Å andra sidan är stora polermaskiner inte lika lätta att använda på mindre föremål. Här får du mer ut av en maskin med ett mindre hjul som lätt kan komma in i alla vinklar och vrår på materialets yta.

Flera polermaskiner kan också användas som slipmaskiner. Om du vill använda maskinen för slipning är det bara att byta ut den mjuka polerplattan mot en bit sandpapper och du har en perfekt slipmaskin.

De flesta modeller har kardborreband på polishjulet, vilket gör det snabbt och enkelt att växla mellan polerskiva och sandpapper.

Topp 10 polermaskiner – kolla in dem här

Vi har sammanställt en topp 10-lista över de bästa – enligt vår mening – polermaskinerna på marknaden just nu. Här kan du läsa om varje maskins egenskaper, se priser och klicka dig direkt till återförsäljaren för att beställa polermaskinen direkt.

Se vilka polermaskiner vi har valt ut här.

Einhell CC-PO 90

 • Strömkälla: 230 V
 • Hastighet: 3 700 varv per minut
 • Diameter på slipskivan: 240 mm
 • Vikt: 1,9 kg
Topp 10 polermaskiner - Hitta den bästa polermaskinen här - Einhell CC PO 90 polermaskine 90W

Einhell CC-PO 90 är en liten och praktisk polermaskin som är lätt att hantera. Polermaskinens konstruktion med två handtag placerade precis ovanför slipskivan ger enkel och säker användning. Det finns inga krångliga inställningar, du sätter bara på maskinen och den körs.

Slipskivan har en diameter på 240 mm, vilket är ganska stort och gör det möjligt att snabbt och effektivt polera även ganska stora ytor. Med en vikt på endast 1,9 kg kan du arbeta länge med maskinen utan att få trötta armar.

Einhell CC-PO 90 drivs av 230 V och har en motor med en effekt på 90 W. Motorn är inte en av de största, men den driver den lilla maskinen mycket bra och ger bra resultat.

Om du letar efter en praktisk och prisvärd polermaskin med de mest grundläggande funktionerna kan den här modellen vara ett bra köp för dig. Två polerskivor i tyg och plast ingår i köpet, så att du kan komma igång direkt.

Einhell CC-PO 1100/1E

 • Strömkälla: 230 V
 • Hastighet: 1 000-3 500 varv per minut
 • Diameter på slipskivan: 180 mm
 • Vikt: 2,5 kg
Topp 10 polermaskiner - Hitta den bästa polermaskinen här - Einhell CC PO

Nästa polermaskin är också från Einhell. Detta är också en polermaskin i det billiga segmentet, men du får både mer kraft och fler alternativ med Einhell CC-PO 1100/1E.

Här får du en mångsidig polermaskin som inte bara kan polera bilen utan även användas som en effektiv slipmaskin. Förutom poleringsskivor kan du fästa sandpapper på slipskivan och använda maskinen för att slipa material som trä och metall.

Den här modellen har en design som liknar en vinkelslip. Med en hand har du ett fast grepp om maskinen och med den andra handen styr du polishjulet. Med greppet precis ovanför skivan kan du enkelt kontrollera hur hårt du trycker och hur snabbt skivan rör sig över ytan.

Med den praktiska burbandet på slipskivan kan du snabbt växla mellan sandpapper och polerskivor. 2 poleringsskivor och sandpapper i olika kornstorlekar ingår.

Proxxon Micromot WP/E

 • Strömförsörjning: 230 V
 • Hastighet: Max. 2.800 varv per minut
 • Diameter på slipskivan: 50 mm
 • Vikt: 0,72 kg
Topp 10 polermaskiner - Hitta den bästa polermaskinen här - PROXXON Vinkelpolermaskine

Proxxon Micromot WP/E är en liten polermaskin för polering av mindre arbetsstycken och på platser där utrymmet inte tillåter användning av en stor polermaskin.

Polermaskinen är perfekt för polering av små delar på båten, bilen eller motorcykeln, där det lilla 50 mm stora poleringshjulet lätt når fram överallt.

Proxxons polermaskin är elektroniskt styrd. Detta innebär bland annat att polishjulet håller samma hastighet vid olika tryck på hjulet.

Polermaskinen levereras i en liten och praktisk förvaringsväska som även har plats för maskinens tillbehör. En poleringssvamp, en lammskinnspoleringsskiva och flera olika slipskivor ingår som standard.

Bosch GPO 14 CE Professional

 • Strömförsörjning: 230 V
 • Hastighet: Max. 3.000 varv per minut
 • Diameter på slipskivan: 180 mm
 • Vikt: 2,5 kg
Topp 10 polermaskiner - Hitta den bästa polermaskinen här - Bosch GPO 14 CE

Om du letar efter en polermaskin som kan användas både professionellt och av hobbyanvändare som vill arbeta med kvalitetsverktyg, är Bosch GPO 14 CE Professional ett bra val.

Polermaskinen är utrustad med en extremt kraftfull motor på 1 400 W, som fungerar oklanderligt – även för de allra största poleringsuppgifterna. Med ett handtag placerat precis ovanför polishjulet är maskinen lätt att hantera och du kan enkelt styra polishjulet optimalt.

När du startar polermaskinen har den en mjuk och bekväm start. Detta gör det bekvämare att börja och polermaskinen är mycket lättare att kontrollera.

Du kan välja mellan 6 olika fördefinierade rotationshastigheter. Genom att välja olika antal varv kan hastigheten enkelt anpassas till flera olika material.

Makita 9237CB

 • Strömkälla: 230 V
 • Hastighet: 0-3.200 rpm
 • Diameter på slipskivan: 180 mm
 • Vikt: 3,40 kg
Topp 10 polermaskiner - Hitta den bästa polermaskinen här - Makita Polermaskine 180mm

Makita har ett brett utbud av professionella polermaskiner. Här är därför några Makita-polermaskiner med olika funktioner och egenskaper.

Den första Makita-modellen, 9237CB, har en kraftfull motor på 1 200 W som får din bil, båt etc. att glänsa på nolltid. Motorns utformning garanterar en konstant hastighet – även vid hög belastning – och du får det mest konsekventa resultatet.

Du kan justera hastigheten på polishjulet steglöst mellan 0 och 3200 varv per minut. Detta breda utbud gör det möjligt att polera en mängd olika material. Förutom metall och målade ytor kan du polera trä, plast, natursten och praktiskt taget alla andra polerbara ytor.

Polerskivans diameter är 18 cm, vilket gör det möjligt att polera både snabbt och mycket jämnt. Om du polerar ofta, till exempel professionellt, är detta maskinen för dig.

Makita PO5000C

 • Strömkälla: 230 V
 • Hastighet: Max. max. 780 varv per minut
 • Diameter på slipskivan: 125 mm
 • Vikt: 2,8 kg
Topp 10 polermaskiner - Hitta den bästa polermaskinen här - Makita Polermaskine

Makita PO5000C är också en polermaskin som riktar sig till professionella användare och hobbyanvändare som vill arbeta med verktyg av högsta kvalitet.

En smart egenskap hos PO5000C är att handtaget vid polishjulet kan vridas, så maskinen kan användas lika enkelt oavsett om du är höger- eller vänsterhänt. En annan smart funktion är att alla kanter är täckta med mjukt gummi, vilket skyddar bilen och båten från repor från polermaskinen.

Polermaskinens effekt är 900 watt och polishjulets diameter är 125 mm. Skivans storlek ligger mitt emellan de mycket små maskinerna och maskinerna med de största skivorna. Detta gör den här polermaskinen lämplig för polering av arbetsstycken med många kanter och kurvor.

Den här modellen är populär inom bilindustrin, men maskinens kvalitet och finess gör den lämplig för många andra tillämpningar.

Makita DPO600Z Solo

 • Ström: 18 V batteri (ingår inte)
 • Hastighet: Max. max. 780 varv per minut
 • Diameter på slipskivan: 150 mm
 • Vikt: 3,6 kg
Topp 10 polermaskiner - Hitta den bästa polermaskinen här - Makita akku polermaskine

Den sista Makita-polermaskinen som vi har valt att ta med i vår presentation är en sladdlös modell som drivs av ett kraftfullt 18 V-batteri.

Om du gillar att arbeta fritt och utan sladd bör du titta närmare på Makita DPO600Z Solo. Batteriet och laddaren ingår dock inte i priset, men du kan använda batterier från andra Makita-verktyg i samma serie.

Polermaskinens form och funktioner är jämförbara med Makita PO5000C, som vi presenterade ovan. Här får du också den smarta och skyddande gummibeläggningen, som ser till att du inte reppar materialet.

Polerskivan är något större här, 150 mm. Skivan har kardborreknäppning, så det går snabbt och enkelt att byta polerskivor och sandpapper.

Milwaukee AP 12 E

 • Strömkälla: 230 V
 • Hastighet: 900-3 200 varv per minut
 • Diameter på slipskivan: 150 mm
 • Vikt: 2,2 kg
Topp 10 polermaskiner - Hitta den bästa polermaskinen här - Milwaukee AP 12 E

Milwaukee AP 12 E är en annan riktigt bra polermaskin som ligger i den övre delen av skalan när det gäller kvalitet.

Modellen har en kraftfull motor på 1 200 W och en stor 150 mm polerskiva. Det finns en elektronisk och variabel hastighetsreglering, vilket gör Milwaukee-polishern lämplig om du behöver polera material med olika hårdhet.

Trots den kraftfulla motorn och det stora polishjulet väger maskinen bara 2,2 kg. Detta gör polermaskinen lätt att kontrollera och den kan användas av både professionella användare och vanliga hobbyister.

En mycket praktisk egenskap hos den här modellen är den 6 meter långa nätsladden. Längden på sladden gör att du kan komma runt hela bilen utan att behöva extra långa förlängningssladdar.

Metabo S 18 LTX 115 Solo

 • Strömkälla: 18 V-batteri (ingår inte)
 • Hastighet: 0-3 000 varv per minut
 • Diameter på slipskivan: 100-200 mm
 • Vikt: 3,1 kg
Topp 10 polermaskiner - Hitta den bästa polermaskinen här - Metabo S 18 LTX 115

Den här maskinen från Metabo är batteridriven och lämpar sig för användning på platser utan tillgång till elektricitet – eller om du helt enkelt vill kunna arbeta trådlöst.

Modellen är en kombimaskin som kan användas för slipning, satinering och borstning, men är också en utmärkt polermaskin.

Tekniken som används på denna modell skiljer sig från andra och mer traditionella polermaskiner. Den använder inte en polerskiva, utan istället en vals som roterar och slipar och polerar på detta sätt.

Tekniken är perfekt för högglanspolering av rostfritt stål, men kan också användas för allmänna poleringsuppgifter.

Metabo PE 12-175

 • Strömförsörjning: 230 V
 • Hastighet: 750-3.100 varv per minut
 • Diameter på slipskivan: 125 mm
 • Vikt: 3,8 kg
Topp 10 polermaskiner - Hitta den bästa polermaskinen här - Metabo Vinkelpolerer

Den sista maskinen i vår presentation av de 10 polermaskiner som vi tycker är bäst är en annan Metabo-modell.

Här får du en mycket robust och effektiv polermaskin för stora och krävande poleringsuppgifter. Modellen riktar sig främst till företag som behöver en kraftfull och stabil polermaskin för användning på en mängd olika material.

Förutom polering kan maskinen även användas för slipning och är perfekt när du behöver slipa eller ta bort färg, limrester eller gamla tapeter.

Metabo PE 12-175 har en imponerande effekt på 1900 W och är därför mycket effektiv vid användning. Den kraftfulla motorn har variabel hastighet, vilket gör den skonsam när du använder den för mindre krävande uppgifter.

Köpguide för polermaskiner

När det gäller att hitta den polermaskin som bäst passar dina behov finns det flera faktorer som du med fördel kan ta hänsyn till.

Hur ofta kommer du att använda polermaskinen?

Om du behöver polera mycket, kommer de minsta polermaskinerna snabbt att bli otillräckliga. Större arbeten kräver mer motoreffekt. Funktioner som elektronisk styrning för att säkerställa en konstant hastighet och möjligheten att reglera motorns varvtal blir svåra att vara utan.

Pris och kvalitet

En modell av god kvalitet är alltid dyrare än mindre och mindre kraftfulla hobbymaskiner. Om du bara använder några bilpolisonger per år kommer du att ha stor nytta av att välja en polermaskin av god kvalitet.

Under ett kort antal år kommer maskinen att ha betalat sig själv, och under den tiden kommer du att ha haft nöjet att arbeta med verktyg av äkta kvalitet. Oavsett om du polerar eller slipar är det bara roligare och mer tillfredsställande att ha bra verktyg i händerna.

230 V eller batteri?

De flesta polermaskiner drivs av 230 V från elnätet. Batteridrivna modeller blir dock alltmer populära och inom kort kommer valet förmodligen att vara jämnt.

De mest kraftfulla maskinerna drivs med el, men för många uppgifter räcker en batteridriven polermaskin fullt ut till 230 V-modellerna.

Det kan finnas många fördelar med att arbeta sladdlöst. Du behöver till exempel inte oroa dig för uttag och förlängningskablar, och du kan använda polermaskinen var som helst. Å andra sidan begränsas du av batteriets drifttid, men i de flesta fall kan du hantera detta genom att ha två batterier.

Hastighetsreglering

Om du väljer en polermaskin med justerbar hastighet kan du polera många olika material – oavsett materialets hårdhet.

Under normala poleringsarbeten kommer du också att dra nytta av kontrollen för att undvika överdriven värmeutveckling från polerskivan.

Var hittar man de bästa erbjudandena för polermaskiner?

Vi har sammanställt våra 10 bästa polermaskiner ovan. Du kan köpa alla polermaskiner genom att klicka på knappen bredvid varje modell. Klicka på den för att komma till den webbutik som säljer produkten och där du kan läsa mer om modellen.

När du har bestämt dig för en viss polermaskin kan du beställa den online direkt från återförsäljaren. Genom att beställa online får du en snabb leverans och polermaskinen skickas direkt hem till dig eller till närmaste paketbutik.