Bästa jordborr: Test av de 5 bästa marknaden

Vi har sammanställt en lista över de 5 jordborr som vi tycker är bland de bästa på marknaden. Listan innehåller både manuella, handdrivna borrmaskiner och motoriserade borrmaskiner som kan borra fina, djupa hål på några minuter. Läs vidare för att se vilken skruvdragare som är bäst för det jobb du står inför. Beställ din pålefräs online nu!

Det är förmodligen inte varje dag du letar efter en ny pålpinne, men pålpinnen är ett utmärkt verktyg för att borra hål i marken. Du kan enkelt göra mycket exakta hål till det djup du behöver, och det tar bara ett ögonblick att borra hålet.

Läs vidare för att få veta mer om de olika pålborrarna. Se hur mycket de kostar och inte minst var du kan beställa pålspelet.

Vad använder man en jordborr till?

Som namnet antyder används en påleborrmaskin för att borra hål för pålar och stolpar. Om du behöver göra nya trädäck eller sätta upp stolpar för en carport, ett skjul eller en uteplats kan du inte göra det utan en pålpål.

Borrmaskinen kan också användas för andra trädgårdsarbeten, t.ex. för att göra hål för att plantera häckar eller andra växter. Påläggaren är också idealisk för att göra dräneringshål i gräsmattan, så att vattnet kan ledas bort från ytan.

Oavsett vad du behöver hål för är stavborrmaskinen både snabb och exakt att arbeta med. En stor fördel med borren är att hålet bara har den diameter du vill ha. Om du gräver hål med en spade blir hålen mycket större än nödvändigt och det blir svårt att få en stolpe att stå stadigt.

Saker att tänka på innan du köper en jordborr

Men är inte en stolpborrning bara en stolpborrning? Båda – och du är frestad att säga, för det finns faktiskt skillnader att ta hänsyn till innan du klickar på beställningsknappen.

Du måste bland annat vara medveten om följande:

  • Hur många hål ska du borra och hur ofta behöver du borren?
  • Kommer pålpålen att vara handdriven, elektrisk eller bensindriven?
  • Hur stora hål ska du borra? – Detta gäller både diameter och djup

Nedan kan du se testet av olika borrar, och du kan välja i alla ändar av prisskalan.

Test av 5 jordborr

Här har vi valt ut 5 populära borrkronor så att du kan välja den som passar bäst för dina behov. För enkelhetens skull har vi sorterat listan efter pris för postborrning. Vi börjar med den billigaste, som är en handdriven borrmaskin.

Fiskars Classic stolpborr Ø 140 mm

Fiskars Classic Pælebor m Snegl test

Fiskars Classic är en traditionell jordborr utan krusiduller. Om du bara behöver borra några få hål är den manuella borren perfekt.

Borrens diameter är 140 mm, vilket passar de flesta fyrkantiga och runda stolpar. Längden på borren är 1100 mm, vilket innebär att du kan borra hål ner till ett djup av 1 meter.

Borrmaskinen kan lätt skötas av en man, och eftersom den drivs enbart med muskelkraft kan du göra organiska hål i trädgården.

Fiskars QuikDrill 1000636

Fiskars QuikDrill 1000636 pælebor test

Nästa stakborr är också från Fiskars och heter QuickDrill. Den här borren skiljer sig från vanliga jordborrmaskiner genom att den inte har någon skruv utan två blad. Bladen är placerade i en speciell vinkel som gör det lättare att borra hål i marken. Bladen ser bland annat till att borren inte fastnar när du borrar djupare.

Borrmaskinen har en diameter på 100 mm och är därför inte lämplig för att borra hål för stora stolpar. Å andra sidan är borren perfekt för mindre hål på blomsterstänger, små spaljéer och för att göra hål för blomsterlökar och små plantor.

Om du ska plantera många växter är Fiskars QuikDrill ett bra val.

Texas EA1200

Texas EA1200 pælebor jordbor

Texas EA1200 är en elektrisk stolpborrmaskin för lite större arbeten och om du behöver borra många hål. Trots ett relativt lågt pris får du en kraftfull 1200 W elmotor som driver ner borren. Kvaliteten är högklassig, som man kan förvänta sig av Texas-produkter.

Borrmaskinens snäcka är 150 mm och borren har en längd på 80 cm. Det betyder att du kan borra hål för stora stolpar och du kan borra så många du vill utan att få trötta armar. Maskinen väger endast 12,8 kg, så den är inte tung att arbeta med.

En stor fördel med elmotorn är att borrmaskinen knappt låter när du arbetar med den. Ljudnivån är cirka 102 dB, vilket innebär att du kan använda borrmaskinen utan att störa dina grannar.

Texas Neg 52

Texas Neg 52 pælebor

Om du behöver borra många hål eller borra i mycket hård jord eller stabilt grus är en bensindriven modell det bästa alternativet. En motoriserad stolpborr är lite dyrare, men du får både kvalitet och effektivitet för pengarna.

Texas Neg 52 har en 52 cc 2-taktsmotor som med standardborren kan göra hål med en diameter på 150 mm. Du kan borra 70 cm ner, och om du behöver extra djupa hål kan du montera en förlängning som gör att du kan borra hål 110 cm djupt.

Det är den perfekta borrmaskinen för den kvalitetsmedvetne gör-det-självaren eller för den professionella hantverkaren.

Makita BBA520 2T

Makita BBA520 2T pælebor

Den sista stolpsåmaskinen i testet är en riktig tungviktare och rekommenderas för professionellt bruk eller för dem som har en mycket stor trädgård eller gård.

Makita BBA520 2T kan borra hål med en diameter på upp till 220 mm. Det räcker för att plantera stora buskar eller mindre träd. Stavborren levereras utan borr, så du kan köpa borrkronor med en diameter på 100, 150, 200 och 220 mm.

Det breda sortimentet täcker de flesta behov, vilket gör den här stolpborren mycket mångsidig för hantverkaren. Makita har lyckats hålla vikten nere på 10,5 kilo, så du kan använda borrmaskinen länge utan att få trötta armar.

Köpguide för stavborrmaskiner – vilken ska du välja?

Nu har du läst vår presentation av 5 mycket olika stapelövningar och kanske har du redan hittat din favorit?

Det viktigaste att tänka på när du väljer en stolpborr är hur mycket och hur ofta borren kommer att användas. Om du ibland behöver borra ett hål i gräsmattan och ibland gör hål för nyplantering i trädgården är en handdriven borrmaskin för några hundra kronor ett bra val.

Om du däremot behöver bygga en ny carport, höja terrassen eller använda pålpålen professionellt, kommer en elektrisk eller bensindriven pålpål att vara till nytta. En borrmaskin med motor susar ner genom marken och du kan borra många hål på mycket kort tid.

Det finns dock stora skillnader när det gäller var du måste göra hål. I trädgården och i helt ren jord är en borrmaskin med en liten motor perfekt. Men om du behöver borra hål i mycket hård jord, eller kanske i uppfarter eller nära vägen, räcker det kanske inte med en manuell borrmaskin eller en liten motorborrmaskin.

Detta beror på att marken ofta är mycket hård och risken är stor att stöta på både stenar och hårt packat stabilt grus. I dessa fall bör du välja en modell med en kraftfull bensinmotor som verkligen kan komma igång.

Hoppa på och beställ din pålkarl online

Bredvid de 5 pålborrmaskiner som vi har valt ut kan du se priserna för varje borrmaskin. Alla pålvagnar kan beställas online. Genom att klicka på knappen kommer du direkt till den butik som säljer borren och du kan beställa direkt.

Läs mer om tester av trädgårdsverktyg: