Test av de 7 bästa multiverktyg

En multiskärare är, som namnet antyder, ett multiverktyg för olika skärarbeten. Multiklipparen utmärker sig bland annat genom att den kan användas på ställen där vanliga skärverktyg inte kan användas. multiverktyg är enormt mångsidig och du kommer snabbt att älska den här smarta utrustningen. Här hittar du vårt test av multiklippare och våra tips på några av de bästa multiklipparna på marknaden just nu. Hitta din nya multiverktyg och beställ idag!

Det finns många olika tillbehör till multiverktyg, vilket gör maskinen ännu mer mångsidig. En multisåg kan inte jämföras med en cirkelsåg eller en bordssåg – den är helt egen.

Som nämnts kan en multisåg ofta skära på ställen som en vanlig såg inte når. Du kan t.ex. behöva kapa en golvbräda precis mot väggen, skära i en golvlist eller en list medan den fortfarande är monterad eller skära av en envis mutter. multiverktyg kan också användas för olika sliparbeten, och du kan få tillbehör som skrapar bort mattrester, tar bort spikar, skalar av väggplattor och mycket mer.

6 tips för att välja rätt multiverktyg

Det finns många olika modeller av multiklippare, och det finns flera saker att tänka på när man köper rätt multiklippare. Du måste bland annat vara uppmärksam på:

  • Tillbehör – Välj en multiklippare som har ett brett utbud av tillbehör
  • 230V eller batteri – Batteridrift gör dig oberoende av elkontakter och ledningar
  • Hastighetsreglering – variabel hastighet möjliggör bättre anpassning till uppgiften
  • Byte av blad – Det ska vara enkelt att byta blad och helst utan verktyg
  • Inbyggt ljus – är en stor fördel när du klipper på platser utan bra belysning
  • Mjukt grepp – Säkerställer att du har ett bra och fast grepp om maskinen

Nu har du fått några tips om vilka funktioner du bör fokusera på när du köper en multiverktyg. Vissa funktioner är särskilt praktiska om du använder multiskäraren professionellt, medan de kan vara överflödiga för hobbybruk. Det är bäst att själv avgöra vilka behov du har av multicutter.

multiverktyg-test

Alla välkända verktygsmärken på marknaden har multicuttrar i sitt sortiment. Här har vi valt ut 7 olika modeller från bland annat Ryobi, Bosch, Dewalt och Makita.

Multikutterna i översikten nedan är listade efter pris, med början med modellerna i den billigaste änden av prisskalan.

Ryobi multiverktyg R18MT-0 Solo

Test av de 7 bästa multiverktyg - Ryobi Multicutter R18MT 0 Solo

Specifikationer

Batteri: 18VOrpm
obelastat: 20 000 rpm.
Svängningsvinkel: 3,2°Vikt
: 1,68 kg


Ryobi multiverktyg från ONE+-serien. Verktyget i serien levereras utan batteri, så du kan använda batterier från andra verktyg i Ryobi ONE+-serien.

Det här är en riktigt bra multiskärare som skär och vässar trä, metall och plast – om du bara väljer rätt redskap för jobbet.

Det går snabbt och enkelt att byta blad och tillbehör, som kan bytas utan verktyg. Det enkla utbytet är en stor fördel och mycket bekvämt när du arbetar med skäraren.

Maskinens hastighet kan justeras från 10 000 till 20 000 varv per minut. Detta gör att du kan justera hastigheten beroende på om du skär eller slipar och beroende på vilket material du bearbetar.

Bosch multiverktyg GOP 12V-28 Solo

Test av de 7 bästa multiverktyg - Bosch Multicutter GOP 12V 28 Solo

Specifikationer

Batteri: 12-28VOrpm
obelastat: 5 000 – 20 000 rpm.
Svängningsvinkel: 1,4°Vikt
: 1.0 kg


Den här Bosch multiklipparen är också sladdlös (batteriet köps separat), men ger samma prestanda som många 230 V-modeller. Den kraftfulla maskinen skär i de flesta material och lämpar sig även för slipning.

Bosch-maskinen har en smal design som gör att den kan styras mycket exakt. Du har ett bra grepp om multicutterens ergonomiska handtag, och tack vare det mjuka greppet på handtaget glider maskinen inte mellan dina händer.

Skärarens hastighet kan justeras och bladet kan enkelt bytas ut för att passa det material som ska bearbetas.

Bosch PMF 250 CES

Test av de 7 bästa multiverktyg - Bosch PMF 250 CES

Specifikationer

Driftseffekt: 230
WOvarvtal utan belastning : 15 000-20 000 rpm.
Svängningsvinkel: 1,4°Vikt
: 1.2 kg


Nästa Bosch multiverktyg på listan är en extremt kraftfull maskin med en 250 W-motor. Multiklipparen är ansluten till 230 V, vilket gör det möjligt att dra extra kraft från maskinen.

Ansatserna kan bytas på bara 3 sekunder, så att du inte behöver lägga ner onödig tid på att byta blad från det stora Bosch Starlock-anslagssortimentet. Starlock har ett brett utbud av tillbehör, så att du alltid kan hitta det blad och den slipplatta du behöver.

Ett särskilt tillbehör för dammutsugning håller arbetsområdet rent, så att du alltid kan skära och slipa exakt.

Dewalt multiverktyg DCS355N Solo

Test av de 7 bästa multiverktyg - Dewalt Multicutter DCS355N Solo

Specifikationer

Batteri: 18VPeffekt
: 300 “
RPM obelastat: 0 – 20.000 rpm.
Vikt: 1,06 kg


Dewalts sladdlösa multisax är avsedd för den seriösa gör-det-självaren och hantverkaren. DCS355N Solo är utformad för Dewalts kraftfulla 18 V-batterier, så att du har tillräckligt med kraft för de flesta uppgifter. Maskinens långa drifttid förlängs ytterligare av den kolfria motorn, som också ger multicuttermaskinen en längre livslängd.

Dewalt multiverktyg har inbyggda LED-lampor som lyser upp arbetsområdet, vilket gör det möjligt att arbeta på platser med dålig belysning.

Maskinens vikt har hållits nere på bara 1 kilo. Den låga vikten och den smala utformningen av handtaget gör det enkelt och bekvämt att använda maskinen.

Makita multiverktyg DTM51ZJ

Test av de 7 bästa multiverktyg - Makita Multicutter DTM51ZJ

Specifikationer

Batteri: 18VOrpm
obelastat: 6 .000 – 20.000 rpm.
Svängningsvinkel: 3,2°Vikt
: 2.2 kg


Makita multiskärare DTM51ZJ är en praktisk multiskärare som är utformad för den professionella användaren och den kräsna gör-det-självaren.

Maskinen är liten och praktisk och det gummerade greppet ligger bra i handen. Det finns en inbyggd säkerhetsfunktion mot omstart och överbelastningsskydd för att garantera en längre livslängd för maskinen.

Multicutterens hastighet kan justeras från 6 000 till 20 000 svängningar per minut, vilket gör den lämplig för de flesta bygg- och renoveringsarbeten.

Bosch GOP 18V-28 Professional Solo

Test av de 7 bästa multiverktyg - Bosch GOP 18V 28 Professional Solo multicutter

Specifikationer

Batteri: 18VOrpm
obelastat: 5 .000 – 20.000 rpm.
Oscillationsvinkel: 2,8°Vikt
: 2.0 kg


Bosch har många bra multiklippare i sitt sortiment, så vi har valt att ta med ytterligare en modell från Bosch i testet. GOP 18V-28 Professional är maskinen för den krävande hantverkaren eller gör-det-självaren som ställer höga krav på kvalitet.

En kraftfull glödlampa lyser upp arbetsområdet. Detta innebär att du kan arbeta i svag belysning eller till och med i mörker, vilket ofta kan vara fallet när du arbetar i trånga passager, korridorer etc. Snap-in-funktionen gör det möjligt att byta ut maskinens tillbehör mycket snabbt och nästan i blindo. Du behöver ett Bosch 18 V-batteri för maskinen och du är garanterad flera timmars arbete på en enda laddning.

Dewalt Multicutter DCS355NT

Test av de 7 bästa multiverktyg - Dewalt DCS355NT

Specifikationer

Batteri: 18VOperationseffekt
: 300Wrpm
obelastat: 0 – 20.000 rpm.
Vikt: 1,06 kg


Dewalt DCS355NT är utrustad med en borstlös motor som ger en total körtid som är 57 % längre än traditionella motorer. Därför kan du arbeta extra länge med multiklipparen innan batteriet behöver laddas.

Maskinens hastighet är steglöst justerbar från 0 till 20 000 svängningar per minut, vilket gör Dewalt multicutter till en av de mest flexibla maskinerna.

Tillbehörssatsen består av inte mindre än 29 olika delar som täcker de flesta skär- och slipuppgifter. Dessutom finns det en universell tillbehörsadapter som gör att du kan använda tillbehör från andra tillverkare – super smart.

Vilken multicutter ska du välja?

Multicuttrar finns i alla prisklasser, och de modeller som vi har tagit med här är alla av mycket hög kvalitet. Om du ska använda din multikutter mycket ska du välja professionella modeller som är byggda för daglig användning. Om multicuttermaskinen är avsedd för hobbybruk kan du välja en något billigare version och ändå få en maskin av god kvalitet.

Bläddra uppåt på sidan och kolla upp funktioner och priser igen. Du kan köpa den multicutter du väljer direkt genom att klicka på länken till webbutiken som säljer produkten.

Se fler av våra verktygstester här: