Skydda ditt hem från inbrott med denna enkla guide

Skydda ditt hem från inbrott med denna enkla guide

Lau Christensen
Skrivet den 4. maj 2016 av Lau Christensen

Det är viktigt att känna sig trygg i sitt eget hem, oavsett om man är ägare, hyresgäst eller hyresvärd. Här är vår enkla guide för att du ska känna dig säkrare hemma.

Skyddande lager

Tänk på säkerhet i lager. Ju fler lager av säkerhet du har för att skydda dig, desto säkrare är du. Inbrottstjuvar väljer ofta sina inbrottsmål utifrån det bästa förhållandet mellan risk och nytta. Om du har flera säkerhetsåtgärder minskar sannolikheten för att du ses som ett lätt mål avsevärt. Du måste alltså öka tjuvens risk eftersom det minskar hans vinst

Ta en titt på ditt eget hem. Varför skulle en tjuv välja att bryta sig in i just ditt hus? Titta på den här korta videon för att öka risken för tjuven https://www.youtube.com/watch?v=qJr0AVkyHn0

Med detta i åtanke kan du börja göra din forskning. Det finns många sätt att lägga till skyddande lager i ditt hem. Vissa är små, enkla förändringar, medan andra är mer omfattande. Här tar vi en titt på båda.

Utseendet är viktigt
Utseendet spelar roll när det gäller att hålla inbrottstjuvar borta. Det är till exempel en dålig idé att ha värdesaker liggande på alltför synliga ställen. Placera surfplattor, klockor och andra värdesaker på avstånd från fönstren. Det finns ingen anledning att göra ditt hem mer attraktivt för inbrottstjuvar än vad det behöver vara.

Om du har ett larmsystem ska du ta del av det. Men du bör inte lyfta fram exakt vilken du har. Vissa tjuvar vet hur de ska stänga av vissa larmsystem, och det kan räcka med att känna till märket.

Dessutom ska det se ut som om du bryr dig om underhåll och säkerhet. Det sista stället som en tjuv vill bryta sig in på är hemma hos någon som är mycket försiktig. Om du faktiskt vill vara försiktig kan du inspireras av följande idéer.

  • Skaffa en hund
  • Skaffa ett larmsystem
  • Fråga din låssmedom dina dörrar och fönster är tillräckligt säkra
  • Byte till ett cylinderlås
  • Anmäl dig för grannhjälp
  • Få ditt hem att se beboeligt ut när du inte är hemma
  • Lämna TV:n och lamporna på
  • Skaffa lampor med rörelsesensorer
Kom-ihåg-lista