værkstedsvogn

Verkstadsvagn – 7 verkstadsvagnar för att hålla ordning på dina verktyg

Lau Christensen
Skrivet den 28. september 2021 av Lau Christensen

En verkstadsvagn håller dina verktyg organiserade, och med praktiska lådor i olika storlekar har du alltid verktyg, skruvar, bultar och prylar nära till hands. Du känner säkert till problemet med rörigt material i verkstaden och att du aldrig hittar de verktyg du behöver. En verkstadsvagn är ett bra sätt att hålla dina verktyg organiserade – och den är perfekt för jobbet. Se våra förslag för att välja den bästa verkstadsvagnen här.

Verkstadsvagnen kan användas överallt där du snabbt och enkelt kan hitta verktygen eller delarna du letar efter. Oavsett om du arbetar i en stor verkstad eller pysslar med hobbyprojekt hemma i skjulet är det viktigt att hålla verktygen i god ordning.

Nu kan du säkra en verkstadsvagn som löser problemet med att hålla din utrustning organiserad, men det är förstås fortfarande du som måste lägga undan verktygen efter användning. Verkstadsvagnen gör det dock lite enklare och du behöver inte leta förgäves efter de verktyg du behöver.

Vad är en verkstadsvagn?

En verkstadsvagn är ett skåp på hjul. Med lådor, dörrar och en bordsskiva för förvaring av verktyg. Vagnen kan enkelt skjutas till den plats där du behöver arbeta i verkstaden, så att du har alla verktyg och all utrustning du behöver nära till hands.

Verkstadsvagnar finns i olika storlekar, så du kan lätt hitta en vagn som passar dina behov. Vissa verkstadsvagnar är också utrustade med en verktygstavla för att hänga upp extra verktyg.

De flesta verkstadsvagnar har lås på skåp och lådor för att förhindra stöld eller att någon lånar dina verktyg och kanske glömmer att lägga tillbaka dem.

Fördelar med en verkstadsvagn

Fördelarna med att använda en verkstadsvagn är många, och om vi bara skulle nämna några av dem skulle de kunna vara:

 • Du har alltid dina verktyg och andra småsaker och lösa delar med dig
 • Du kan alltid köra runt vagnen till den plats där du behöver arbeta
 • Du sparar tid och slipper gå långt för att hämta dina verktyg
 • Du glömmer aldrig ett verktyg – det finns alltid i vagnen
 • Du kan skydda dina verktyg från kollegor och andra nyfikna ögon
 • Du kan använda toppen av verkstadsvagnen som ett stabilt arbetsbord

Du kan säkert själv komma på fler fördelar med verkstadsvagnar, och eftersom vagnarna finns i många höjder och bredder passar de bra för de flesta branscher.

Vilken verkstadsvagn är bäst?

Den bästa verkstadsvagnen för dig bör väljas utifrån dina förvaringsbehov och det utrymme vagnen har att köra på.

Den minsta och enklaste verkstadsvagnen är en rullkorg med öppna fack. Den här modellen lämpar sig väl för mindre arbeten som inte kräver alltför mycket utrustning.

Om du rör dig mycket och till exempel kör ut till kunder eller arbetar på en byggarbetsplats kan en vagnsmodell vara det bästa valet. Här får du kombinationen av verkstadsvagn och verktygslåda, men du är mer rörlig än med den traditionella verkstadsvagnen.

Slutligen finns de ”riktiga” verkstadsvagnarna. För mindre verkstäder eller verkstäder med trånga gångar är den bästa verkstadsvagnen en smal modell som lätt kan flyttas runt. Du får inte lika mycket förvaringsutrymme, men den är lätt att manövrera.

Här kan du välja verkstadsvagnar i olika storlekar ända upp till den mobila arkivbänken på hjul med gott om utrymme och extra stabilitet. Välj en verkstadsvagn i en storlek som passar dina behov.

Stanley verkstadsvagn och verktygslåda

Verkstadsvagn - 7 verkstadsvagnar för att hålla ordning på dina verktyg - Stanley vaerkstedsvogn

Om du behöver en mindre verktygsvagn som är mycket mobil och praktisk om du springer runt mycket, är denna Stanley-verktygsvagn det perfekta valet. Här får du två separata verktygslådor som kan klämmas ihop med kraftiga metallfästen och användas som en enhet. Lådorna kan enkelt separeras och användas separat om det är bekvämare för dig.

Verkstadsvagnen är utformad som en vagn och är lätt att flytta runt, även om du måste gå i trappor. Lådorna har många stora och små förvaringsmöjligheter för verktyg, spikar och skruvar. Det här är den perfekta verktygsvagnen för den mobila hantverkaren som uppskattar att ha lätt tillgång till verktyg och tillbehör.

 • Antal lådor: 2 enheter med flera förvaringsfack
 • Lastkapacitet: 40 kg
 • Vikt: Ej specificerad
 • Mått w/w/h: 627 x 473 x 302 mm
 • Färg: Svart

Einhell TC-TW 100 verkstadsvagn

Verkstadsvagn - 7 verkstadsvagnar för att hålla ordning på dina verktyg - Einhell vaerkstedsvogn

Om du är på jakt efter en liten och praktisk verkstadsvagn i den nedre delen av prisskalan kan Einhell TC-TW 100 vara ett utmärkt val. Här får du en robust vagn som går lätt och smidigt på 4 svängbara hjul, varav 2 är utrustade med bromsar för att förhindra att vagnen rullar iväg.

Vagnen har 4 lådor med lås, så att du kan förvara dina verktyg i lugn och ro. I botten finns en stor vikdörr där du kan förvara stora verktyg som skruvmejsel, vinkelslip och liknande. Vagnen har en lastkapacitet på 75 kg och kan därför rymma många verktyg.

Stanley STMT1-75063

Verkstadsvagn - 7 verkstadsvagnar för att hålla ordning på dina verktyg - Stanley vaerkstedsvogn

Stanley STMT1-75063 är en liten verkstadsvagn med god kapacitet och robust design och konstruktion. Verkstadsvagnen kan fyllas med 272 kg verktyg och andra redskap, vilket uppfyller de flesta krav. Även när lådorna är välfyllda med verktyg går de lätt och smidigt på solida lådskenor med kullager.

Vagnen har en bra storlek, med plats för en smal låda på toppen och tre högre lådor under. Den översta lådan är perfekt för mindre verktyg, medan de andra lådorna ger gott om utrymme för lite större föremål. Alla lådor har stora, lättåtkomliga handtag och alla lådor kan låsas med ett stabilt låssystem.

 • Antal lådor: 4
 • Lastkapacitet: 272 kg
 • Vikt: 27 kg
 • Mått l/b/h: Ej specificerat
 • Färg: Gul

Bahco 1470K6 verkstadsvagn med 6 lådor

Verkstadsvagn - 7 verkstadsvagnar för att hålla ordning på dina verktyg - Bahco vaerkstedsvogn med 6 skuffer

Handy verkstadsvagn i den välkända Bahco-kvaliteten, som du aldrig misslyckas med. Här får du en mindre verkstadsvagn med 6 lådor och en lastkapacitet på inte mindre än 600 kg – och det är mycket verktyg och utrustning. Lådorna är stabilt konstruerade och de löper lätt och smidigt på kraftiga glidskenor med kullager.

Vagnen är lätt att rulla runt i verkstaden. De stora, solida hjulen har kullager som rullar lätt och är skonsamma mot golvet. Om du behöver en mindre verkstadsvagn och inte vill kompromissa med kvaliteten är denna Bahco-modell värd en närmare titt.

 • Antal lådor: 6
 • Lastkapacitet: 600 kg
 • Vikt: 66 kg
 • Mått w/w/h: 677 x 501 x 950 mm
 • Färg: Orange

Bahco verkstadsvagn med 6 lådor

Verkstadsvagn - 7 verkstadsvagnar för att hålla ordning på dina verktyg - Vaerkstedsvogn 6 skuffer sort

Här är verkstadsvagnen för dig som behöver en stor vagn med plats för många verktyg. Bahcos verkstadsvagn är en professionell version med många fina funktioner. Du kan till exempel njuta av en smart design med rundade och stötdämpande hörn som du inte kommer att träffa, vilket minimerar repor om du råkar träffa saker på vägen.

Bahcos verkstadsvagn har ett effektivt låssystem, robusta lådor med kullagrade skenor och ett praktiskt handtag så att vagnen lätt kan skjutas runt. Det här är verkstadsvagnen för dig som vill ha bästa kvalitet och behöver gott om förvaringsutrymme.

 • Antal lådor: 6 lådor
 • Lastkapacitet: 600 kg
 • Vikt: 68 kg
 • Mått w/w/h: 782 x 510 x 952 mm
 • Färg: Svart

Stanley STHT0-80442 verkstadsvagn med verktyg

Verkstadsvagn - 7 verkstadsvagnar för att hålla ordning på dina verktyg - Stanley vaerkstedsvogn 2

Stanley har tillverkat en verkstadsvagn fylld med fina verktyg i solid och välkänd kvalitet. Om du är tveksam och behöver en vagn med de viktigaste verktygen är detta ett bra val. Det kan också vara ett bra startpaket för ditt företags nya lärling eller nyanställda.

De 168 olika delarna förvaras i verkstadsvagnens speciella lådor, där varje del har sin egen plats. Verkstadsvagnen är byggd av starka material och har perforerade sidor som kan användas för att förvara extra verktyg. Detta är en solid allt-i-ett-lösning som ger dig allt du behöver i ett paket.

 • Antal lådor: 4 lådor
 • Lastkapacitet: 300 kg
 • Vikt: Ej specificerat
 • Mått w/w/h: 855 x 680 x 470 mm
 • Färg: Svart och gul

Bato 9137-435 verktygsvagn med 7 lådor och 435 verktyg

Verkstadsvagn - 7 verkstadsvagnar för att hålla ordning på dina verktyg - Bato vaerkstedvogn 435 dele

Bato är ett av de varumärken som är särskilt kända för att tillhandahålla verkstadsvagnar av professionell och överlägsen kvalitet. Här får du en praktisk och fullt utrustad Bato verkstadsvagn med inte mindre än 435 olika verktyg och tillbehör.

Bato har lagt stor vikt vid att vagnen ska vara funktionell och lätt att använda. Lådorna har stora och ergonomiskt utformade handtag och alla lådor har full utdragning. Det gör det mycket lättare för dig att komma åt det som finns längst bak i lådan. Om du letar efter en verkstadsvagn som klarar allt och är fullt utrustad med handverktyg bör du definitivt titta på den här modellen.

 • Antal lådor: 7 lådor
 • Lastkapacitet: Ej specificerad
 • Vikt: 80,91 kg
 • Mått w/w/h: 958 x 766 x 465 mm
 • Färg: Svart och blått

Köpsguide för verkstadsbilar

Om du har läst så här långt har du förmodligen redan en uppfattning om vilken verkstadsvagn som är rätt för dig. Vi vill dock beskriva några av de viktigaste egenskaperna och funktionerna för dig, så att du kan välja den bästa och mest praktiska verkstadsvagnen.

Vagnens storlek och mått

En stor verkstadsvagn har gott om förvaringsutrymme, men den är också svårare att ta sig runt. Stora vagnar är bra för dem som har många verktyg och som har gott om utrymme runt omkring sig.

De mindre verkstadsvagnarna är perfekta för små verkstäder eller verkstäder där utrymmet är begränsat. Här kan du behöva kompromissa med utrymmet eller bära med dig två mindre vagnar.

Antal lådor och skåp för förvaring

Antalet lådor och skåp har en avgörande betydelse för hur många verktyg och reservdelar du kan förvara. Lådor är särskilt användbara för att hålla ordning på handverktyg, medan skåp ger bättre förvaring för elverktyg som skruvmejslar.

Höjden på lådorna spelar också roll. Låga lådor är bra för de minsta verktygen, medan djupa lådor är bättre för större föremål.

Arbetsbord eller friggebod

Vissa verkstadsvagnar har fasta bordsskivor och kan användas som mobila arkivbänkar och arbetsbord. Här är det värt att välja en stor verkstadsvagn, som är tyngre och står bättre när du arbetar.

Andra verkstadsvagnar har en vanlig topp med ett frigöringsutrymme. Här kan du välja en vagn med en gummimatta för att förhindra att delar glider runt och faller på golvet.

Material och kvalitet

Material och kvalitet är en av de viktigaste faktorerna. Om du ska använda din verkstadsvagn professionellt måste den vara av god kvalitet och konstruerad på ett stabilt och hållbart sätt.

Om verkstadsvagnen ska användas för hobbyändamål kan du välja en vagn av något lägre kvalitet och kanske lägga resten av pengarna på några fina verktyg i stället.

Möjlighet till köp och expansion

Det kan vara svårt att välja rätt storlek på verkstadsvagnen, och dina behov kan förändras med tiden. Vissa märken har olika extra tillbehör till vagnarna, så att de kan utökas vid behov. Det kan handla om extra verktygstavlor, belysning, extra bord och så vidare.

Se även: De bästa hobbyställningar

Köp din nya verkstadsvagn online

Utbudet av verkstadsvagnar är stort och du måste ta dig tid att hitta den som passar dig bäst. Det enklaste sättet är att titta på det stora online-utbudet och få din nya verkstadsbil levererad direkt till din adress.

Gå till sidan och läs om de olika modellerna igen. Om du vill läsa mer och se alla specifikationer för vagnen kan du klicka på knappen bredvid varje vagn och gå direkt till återförsäljaren.

Kom-ihåg-lista